Как да ремонтирате превключвател за душ

Превключвателят за душ се превърна в често срещан домакински проблем, особено в по-старите домове. Много собственици не знаят, че този проблем вече съществува в домакинството. Знаейки, че превключвателите за душ могат да бъдат коригирани, може да ви спести време и пари. Важно е да сте наясно с възможността за ремонт за дългосрочни ползи. С тази информация можете да избегнете скъпи и неудобни замени.

Важни ли са превключвателите за душ?

Превключвателите за душ са съществена част от всяка баня. Тези клапани са отговорни за отклоняването на водата от един изх Специална база данни од към друг, което позволява на потребителя да превключва между различните опции за душ. Без превключвател за душ потребителите не биха могли да променят водния поток от чучура на ваната към душовата глава.

Определете вида на отклоняващите вентили.

Специална база данни

Превключвателите за душ се предлагат в различни стилове и дизайни, включително двупосочни и трипосочни превключватели и контр what is app store optimization (aso) and how is it done? оли с лост или копче. Най-разпространеният тип е трипосочният превключвател, който позволява на потребителя да превключва водния поток между чучура на ваната и душовата глава или и двете едновременно. Важно е да изберете правилния тип превключвател за душ, който отговаря на настройката и изискванията на вашата баня.

Двупосочните превключватели са често срещан тип превключвател за душ, който позволява на потребителите да превключват водния поток между две различни опции за душ, обикновено между душ глава и ръчна душ глава. Тези видове превключватели са чудесно допълнение към всяка баня, тъй като осигуряват повече гъвкавост при възможностите за душ. С двупосочен превключвател потребителите могат лесно да превключват между двете душове и също така позволява на потребителя да работи с една душ глава наведнъж, което пести вода и намалява сметките за комунални услуги.

Диверторите се използват за отклоняване на вода от едно място на друго, например от душ кабината във ваната или обратно. Старомодният кран често няма отделен чучур за всяка функция. Вероятно този тип кран има и на вашия душ и вана. Ако случаят е такъв, тези клапани също ще изискват подмяна. Уверете се, че се грижите за тези тела, за да избегнете водопроводни проблеми в бъдеще.

Изключване на водоснабдяването.

Изключването на водоснабдяването е основно умение, което всеки собственик трябва да знае. Следвайки тези стъпки, можете бързо и лесно да  btc email list изключите водоснабдяването на вашия дом или определена зона в случай на авария на ВиК инсталацията или дейности по поддръжка.

  • Главният воден клапан обикновено се намира в сутерена, близо до водомера или извън къщата близо до улицата. Това е метален клапан, който контролира водния поток във вашия дом.
  • Използвайте гаечен ключ или клещи, за да завъртите вентила по посока на часовниковата стрелка, докато спре. Това ще спре водоснабдяването на цялата ви къща.
  • Използвайте отвертки или клещи, ако е необходимо, за да развиете и четирите гайки, държащи всеки шпиндел вътре в тази рамка. Една трябва да бъде разположена на всеки край, където са пробити две дупки във всяка странична стена.
  • Уверете се, че и двата края са фиксирани здраво на място, преди да продължите, защото в противен случай отстраняването им може да причини повреда, ако се направи неправилно!

Отвиване на гайката на капака.

Първата стъпка е да развиете гайката на капака. Това е метален пръстен, който държи клапана на място. Обикновено се намира в долната част на вашия душ вентил. За да спрете подаването на вода към цялата ви къща, трябва да завъртите вентила по посока на часовниковата стрелка, докато спре, като използвате гаечен ключ или клещи.

  • Развийте гайката на капака и я извадете от стеблото.
  • Отстранете старата дръжка и шпиндела, като ги развиете един от друг или ги издърпате с клещи, ако имате достъп до тях (може да се наложи да използвате отвертка).
  • Изключете подаването на вода, като изключите двата клапана съответно на входния и изходния вентил. Това ще предотврати повреда на превключвателя за душ, ако случайно пуснете вода, докато работите по него.

Тествайте тоалетната клапа

  • Пуснете пробно новия си клапан, като го поставите предварително на мястото, където е бил старият клапан.
  • Ако не работи, трябва да се върнете и да отстраните проблема.

Сменете уплътнения, шайби, гарнитури и др.

Повдигнете стеблото и използвайте иглени клещи, за да премахнете шайбата и гумения уплътнителен пръстен.

Ако никога преди не сте правили това, най-добре е да потърсите помощ от експерт. Повдигнете стеблото и използвайте иглени клещи, за да премахнете шайбата и гумения уплътнителен пръстен. Гуменият уплътнителен пръстен трябва да се сменя всеки път, когато обслужвате превключвателя за душ. Редовната подмяна на гумения уплътнителен пръстен предотвратява изтичането на вода от него по време на монтаж или ремонтни работи. Когато сменяте тези елементи, уверете се, че са чисти и сухи, преди да ги поставите обратно на мястото им един върху друг, където им е мястото (по ред).

Сглобете отново всичко внимателно.

След като сте готови, е време да сглобите всичко:

  • Първо се уверете, че всички части са затегнати правилно и че пасват правилно. 
  • След това проверете дали гуменото уплътнение е поставено правилно; ако не, използвайте нож или друг остър предмет, за да разширите отвора му, така че да приляга плътно към вратата на душ кабината. 
  • След това проверете дали вашите уплътнения са на мястото си – може да се наложи да ги натиснете здраво на място с клещи, ако се чувстват разхлабени или са излезли от дупките си по време на монтажа.
  • И след това ги поставете обратно на мястото им, след като отново проверите за течове във всяка зона, където водата може да тече през дупки в стените, пода или тавана (което може да доведе директно в къщата ви). 
  • Накрая инсталирайте нови шпиндели върху всяко стъбло, така че да се върти свободно, без да причинява повреда, когато се използва по-късно надолу по линията (тази стъпка трябва да включва също инсталиране на нови винтове, ако е необходимо).

Диверторите са лесни за подмяна, когато разберете как работят и как се закрепват към душовия комплект. Ето как:

  • Първата стъпка е да се уверите, че имате правилното оборудване. Ще ви трябват отвертка, чифт клещи и някои допълнителни части.
  • Следващото нещо, което трябва да направите, е да премахнете душ слушалката от монтажната скоба, като я развиете от основата. 
  • След като направите това, можете да премахнете всеки стар превключвател от вътрешната страна на стената или тавана и да го извадите през друг отвор, за да го проверите за повреда или износване на гумените му уплътнения (това ще бъде обсъдено по-долу).

Отклоняващите вентили в душовете обикновено се сменят лесно.

Важно е да запомните, че частите на превключвателя не се разпадат, както другите водопроводни части. Необходими са ви специализирани инструменти и познания, за да смените своя превключвател. В крайна сметка е безопасно да се каже, че ремонтът на лош превключващ вентил за душ е нещо, с което не искате да се забърквате, освен ако наистина не се налага. 

превключвателите за душ са от съществено значение във всяка баня, осигурявайки удобство и ефективност. Чрез отклоняване на водния поток от чучура на ваната към душовата глава, потребителите могат да пестят вода, да намалят сметките за комунални услуги и да се насладят на удобно и релаксиращо изживяване под душа. Важно е да изберете правилния тип превключвател за душ, за да осигурите максимална функционалност и ефективност.

Това ръководство може да ви е от полза, ако се опитвате да спестите пари и да се справите сами с ремонта, но ако превключващият вентил на вашия душ причинява сериозни щети от вода или мухъл във вашата баня, може би е най-добре да се обадите на професионалист .

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search


Categories