Mitä tehdä AdBluella

Jos kalustosi käyttää AdBluea dieselille, sinun kannattaa lukea tämä viesti, jossa on vinkkejä AdBlue-tasojen hallintaan ja MyGeotabin käyttöön.
Joka päivä Geotab kuulee yhä useammat kalustopäälliköt, jotka etsivät tapoja hallita paremmin dieselkalustonsa AdBluea – ja hyvästä syystä. AdBlue, jota laivastot käyttävät vähentämään typen oksidien (NOx) päästöjä ja täyttämään EU:n ajoneuvojen päästöstandardit, vaatii erityistä hallintaa. Tässä blogissa kuvataan joitain yleisiä käyttötapauksia ja kerrotaan, kuinka voit käyttää Geotabia AdBluen hallinnassa.

Nopeat faktat AdBluesta:

Isossa-Britanniassa Pelkästään Automobile Association (AA) huoltaa joka kuukausi yli 1 000 autoa , jotka ovat rikkoutuneet AdBluen takia.
Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) havaitsi, että yksi 13:sta tutkitusta raskaasta tavarankuljetusajoneuvosta käytti AdBlue- huijauslaitteita . Tämä on rikos, joka vähintään ajaa ajoneuvon pois tieltä laitteen poistamiseksi tai mikä pahempaa johtaa sakkoihin tai ajoneuvon menettämiseen. lisenssit.
Ajoneuvot, joissa AdBlue loppuu, joko siirtyvät velttotilaan tai kirjaimellisesti pysähtyvät kokonaan , mikä on ei-toivottu häiriö kalustolle.

Mitä AdBlue tekee

Vuosina 2014–2015 käyttöön otettu Euro 6 -päästöstandardi velvoitti kaikkien EU/ETA-maissa myytävien uusien henkilöautojen, kuorma-autojen (kuorma-autojen), veturien, traktoreiden ja proomujen vähentämään dieselin B2B-sähköpostiluettelo NOx-päästöjään yli 50 %:lla. Euro 5 -standardi. Standardin täyttämiseksi useimmat dieselajoneuvojen valmistajat ovat käyttäneet AdBluea.

AdBlue on dieselpakokaasuihin syötetty neste, joka sitten hajottaa suurimman osan haitallisista NOx-hiukkasista harmittomiksi typpi- ja happihiukkasiksi . AdBluen kulutus vaihtelee ajoneuvotyypin, käytön ja käyttöolosuhteiden mukaan, mutta valmistajat asettavat odotuksen 2–6 litraksi AdBluea 100 litraa kohti.

Nykyaikaisissa dieselajoneuvoissa, pääasiassa EU:ssa (mutta ei yksinomaan), on dieselpolttoainesäiliön vieressä pieni, erillinen säiliö AdBlue Diesel Exhaust Fluidille (DEF). Se ei ainoastaan ​​lisää dieselajoneuvojen päästöjä, vaan sillä on vakavia seurauksia, jos AdBlue loppuu. Geotab on ainutlaatuinen markkinoilla, koska sillä on työkaluja tämän uuden, suurelta osin väärinymmärretyn ja erittäin tärkeän ajoneuvokomponentin hallintaan.

Katso myös : Dieselin lasku ja mitä se tarkoittaa kalustopäälliköille

B2B-sähköpostiluettelo

Yleiset AdBlue-haasteet ja niiden ratkaiseminen

AdBluea käyttävillä kalustoilla voi olla kaksi yleistä haastetta: AdBluen loppuminen ja epäilyttävän AdBluen käytön torjuminen. Geotab voi auttaa molemmissa ongelmissa.

Haaste AdBlue loppumassa
Laivastonhoitajana tai kuljettajana AdBlue-tason seuranta Ota telematiikka käyttöön maastoajoneuvoissa ei ole niin triviaalia kuin voisi luulla.

Raskaissa tavarankuljetusajoneuvoissa on usein ulottuma, mutta niiden etäisyys ennen täyttöä on epäselvä. Suunnitellessa raskaita tavarankuljetusajoneuvoja pitkille matkoille (mahdollisesti viikkoja kerrallaan), on tärkeää tietää, kuinka pitkän matkan ne voivat kulkea ennen lisäystä.
Kevyissä ajoneuvoissa voi olla tai ei vain varoitusvalo, ja jäljellä ao lists oleva etäisyys voi olla erittäin epäselvä ja ajoneuvosta riippuvainen. Tämä asettaa monia haasteita erityisesti vuokra- ja poolajoneuvojen aloilla.
Ratkaisu: AdBlue-tason seuranta MyGeotabissa
Koska Geotab GO -seurantalaitteet keräävät moottoridiagnostiikkaa , kalustot voivat käyttää MyGeotabia valvoakseen AdBlue-säiliön tasoa ajoneuvoissa.

Näiden tietojen avulla kalustopäälliköt voivat päivittää hallintapaneeleja, luoda raportteja tai määrittää sähköposti-ilmoituksia, kun heidän AdBlue-arvonsa on alle tietyn prosenttiosuuden. Yleisin AdBlue-kynnys on 20 %, mutta se voidaan säätää mihin tahansa kynnykseen tarpeidesi mukaan.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search


Categories