Ali šta završava pod ovom etiketom?

Za webmastere koji se bave SEO-om, praćenje plodova njihovog rada preko Google Analytics-a je već nekoliko godina postala prava odiseja (da ne kažem noćna mora). Dimenzija interesovanja je očigledno organsko pretraživanje, koje se lako vraća analizom izvora prometa koje pruža Analytics:
ali evo da kada pokušate analizirati koji su termini koji su doveli do najviše posjeta stranici, ove podatke (koji su najznačajniji) sada Google skoro u potpunosti skriva pod (nije navedeno):

Postotak ključnih riječi (nenavedenih) u Analyticsu je zaista dramatičan: samo pogledajte primjer iznad, od 918 posjeta, 800 pojmova je skriveno.

Notprovidedcount.com nam daje jasnu sliku problema: od 2011. godine ova stranica prati analitičke podatke za 60 lokacija (engleski, ali se analiza može smatrati i indikativnom u velikoj mjeri) i izračunava postotak „nedostavljenih“ podataka sa formulom (posjete nisu predviđene / Google organske posjete) * 100 ; posljednja računica je iz maja 20prvi Lista e -pošte industrije stanodavac15. godine: pokazuje prosječno povećanje od 78,24% skrivenih ključnih riječi u podacima Analyticsa.

Ali šta završava pod ovom etiketom?

Lista e -pošte industrije

Uvedena u oktobru 2011. godine, ova promjena u Google Analytics-u svoje opravdanje nalazi u privatnosti pretraživanja korisnika i u suštini štiti sve one pretrage koje se vrše u sigurnom načinu rada, odnosno https protokolom:
Pa šta?
I tako su uključeni:

  • pretrage napravljene prijavom na Google nalog: sve što tražite dok ste prijavljeni na youtube, Adwords, gmail, drive, itd…
  • čak i kada se odjavite, Google vas ostavlja what is instagram reels and how to use it? u načinu sigurnog pregledavanja (obratite pažnju na to): ako tražite nešto, ovi podaci će također završiti u nedostavljenim
  • pretrage koje radite ako koristite iznesite outlet ugg štopreglednike kao što je Firefox od verzije 14 nadalje ili druge preglednike koji vas, kada upišete Google.it, direktno upućuju
  • pretrage koje radite ako ste podrazumevano postavili sigurno pretraživanje

Uz to, gotovo da se može vjerovati u napravljene procjene, odnosno da ćemo ovim tempom u 2018. godini dostići 100% ključnih riječi  koje nisu navedene  .

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search


Categories