Съвети за маркетингови стратегии за набиране на служители

Към набирането на персонал за двата вида работни места трябва да се подходи по различен начин, например:

  • По-често, отколкото не, ще трябва да достигнете до големи обеми работни места за сини якички наведнъж. Позициите за работа на бели якички обаче се правят чрез малко проучване и работа в мрежа и често. A  няма да искате да достигнете до голям брой кандидати.
  • Историята на марката при набиране на служители трябва да се занимава с негативните стереотипи за техните работни места, като липса на място за напредък и ниско заплащане, като представя свободните места в положителна светлина. От друга страна, потенциалът на белите якички би бил по-вдъхновен . A  от уникална възможност, конкретни мисии, работна среда и с кого ще работят.

Основните разлики не са главно в маркетинговите канали, а във вашето маркетингово съдържание за набиране на персонал.

За да използвате тази стратегия по-добре, трябва да разберете какво работи най-добре в индустрията. Ето няколко съвета за маркетинг за набиране на служители.

Внедрете органична и платена реклама

Какво е маркетинг за набиране на Библиотека с телефонни номера  персонал или всякаква форма на маркетинг в днешната дигитална ера без социални медии? Идентифицирайте всички социални медийни платформи, които вашите целеви кандидати за сини яки използват редовно. Например поколението X и кандидатите за хилядолетия могат да бъдат намерени в Instagram по-често, докато LinkedIn може да обхваща всички групи. Някои индустрии също могат да намерят Slack за по-подходящ за посрещане на техните потенциални кандидати.

След като бъдете идентифицирани, използвайте органично рекламиране чрез безплатни публикации и платени реклами на тези платформи, за да постигнете своите потенциали там, където са.

Разгледайте потенциала на притежаваните от компанията канали

Блогът на организацията, уебсайтът, страницата dan local lead generation  за кариера, бюлетинът и каналът в YouTube са страхотни възможности за рекламиране на вашата марка и предизвикване на интерес у кандидатите. Създавайте навременно съдържание, като използвате актуални теми и ги използвайте, за да подчертаете предимствата от работата с вашата организация в светлината на тези обстоятелства.

Бюлетини и имейл ангажираност

Преосмислете съдържанието на вашия бюлетин bi lists  и използвайте имейла си, за да споделяте ангажиращо съдържание. Включете предложения за работа, които ще накарат търсещите работа да предприемат действия. Проектирайте съдържанието, за да насърчите разговора отвъд просто гледане на свободната работа. Помислете да предложите съвети за работа във вашата индустрия. Колкото по-ценно е съдържанието, което създавате, толкова по-дълго ще привличате вниманието на потенциалния кандидат.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search


Categories